Zonnepanelen

Heeft het zin om zonnepanelen te (laten) plaatsen? Absoluut! De investering die je nu doet zorgt ervoor dat je momenteel op jaarbasis gemakkelijk € 750 bespaart op je elektriciteitsrekening. Dat alleen is al een goede reden. Als bonus: je produceert groene energie wat positief is voor onze planeet en waar onze (klein)kinderen ons dankbaar voor zullen zijn.

Het rendement en terugverdientijd van zonnepanelen

Het rendement van je installatie is afhankelijk van de oriëntatie van en schaduw op de panelen. Deze zaken nemen we mee in onze berekening om je installatie zo optimaal te berekenen.
Hoelang het duurt om zonnepanelen terug te verdienen is uiteraard afhankelijk van het rendement van je installatie, de dimensionering t.o.v. je eigen verbruik en natuurlijk je eigen verbruik op het moment dat je zonnepanelen veel opbrengst hebben. Coolsupport geeft je op voorhand een indicatie van de verwachtte termijn.

wist-je-dat

Kan ik zelf zonnepanelen plaatsen?

Zonnepanelen zelf plaatsen is geen goed idee. Je bent op een dak aan het werk met grote panelen die continu elektriciteit produceren. Dit laat je best over aan specialisten met de nodige ervaring en certificering. Daarnaast moeten zij ervoor zorgen dat je dak nog steeds waterdicht blijft en dat alles mooi en netjes vlak ligt, ook geen sinecure.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Er zijn gespecialiseerde firma’s die ze komen reinigen. Bij een lage hellingshoek van minder dan 15 graden of veel vervuiling/pollen is dit zeker te overwegen. Je omvormer stofvrij houden is ook aan te raden. Jaarlijks dit even laten nakijken door Coolsupport is geen overbodige luxe.

Garantie op zonnepanelen

De meeste paneel- en omvormerproducenten geven aanzienlijke garantievoorwaarden. Wij werken enkel met “Tier 1” paneelproducenten. Dit houdt in dat deze bedrijven door controlerende instanties als voldoende solvabel worden gezien. Je mag stellen dat als je 20 jaar garantie op je paneel krijgt, de kans zeer groot is dat je producent dan nog steeds bestaat.

Premies zonnepanelen

Op de website van je netbeheerder (Fluvius) kan je kijken of je in aanmerking komt voor het ontvangen van een premie voor de plaatsing van zonnepanelen.

De omvormer van je zonnepaneel

Dit is het toestel dat de gelijkstroom van je zonnepaneel omzet in wisselstroom die we gebruiken voor ons elektriciteitsnet. Voor onze omvormers werken we vooral met SMA en Solar Edge. Dit zijn zeer degelijke producenten met jarenlange ervaring. Keuze voor het type hangt vooral af van de installatiekenmerken (oriëntatie, schaduw, monitoring).
We kunnen ook budgetvriendelijkere alternatieven voorstellen. Alles wordt bekeken in overleg met de klant.

Coolsupport • Breeërweg 33, 3665 As
M. 0496 80 55 93 • info@cool-support.be
cross-circle